Απάντηση ΙΝΚΑ



Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ !



ΙΝΚΑ- ΔΤ 528/12-11-2014
ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ 
ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ !
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 
ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !
Στην Ελλάδα της «Ανάπτυξης(;) και της προστασίας του  Έλληνα  πολίτη καταναλωτή(;)  από τις 4-11-2014 κατήργησαν την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την έκαναν Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης .
 Ο θεσμός προστασίας του καταναλωτή είναι κάτι που δεν απασχολεί την κυβέρνηση που παλεύει την ακρίβεια σε μια εποχή που τα λαμόγια της Αγοράς προσπαθούν να διαφεντεύουν τον τόπο.
Αντί να δώσουν κύρος σε αυτό που ζητά ο καταναλωτής την πάταξη της ακρίβειας, της νοθείας, του παράνομου εμπορίου των παραπλανητικών προσφορών, των εκπτώσεων, της παράνομης πρακτικής των τραπεζών  και τόσων άλλων υποβαθμίζουν το ρόλο της προστασίας των καταναλωτών .
Η κυβέρνηση αφού διέλυσε την Δημόσια Διοίκηση  απαξίωσε κάθε θεσμό  κατάργησε την υγεία, την παιδεία  το κοινωνικό κράτος ,προσπαθεί να διαλύσει και κάθε φορέα προστασίας καταναλωτή.
Και ούτε κουβέντα από κανένα ΜΜΕ παρά μόνο τα εντεταλμένα όργανα της δημοσιογραφίας να βάλουν κατά των οργανώσεων καταναλωτών λες και αυτές ευθύνονται για τα κακώς κείμενα της αγοράς, δηλαδή ακριβό  το γάλα ; οι καταναλωτές ,ακριβό το ψωμί ;οι καταναλωτές ,ακριβό εκείνο το άλλο ; οι καταναλωτές και οι οργανώσεις καταναλωτών φταίνε για όλα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο καταναλωτής μένει απροστάτευτος από την αγορά των κερδοσκόπων ,της παραπλάνησης , της νοθείας ,και της κάθε όρεξης για αρπαγή έστω και του ελάχιστου εισοδήματος που απέμεινε αφού διαλύει θεσμούς όπως την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή .
 Εδώ και 4 χρόνια δεν λειτουργεί το  ΕΣΚΑ. αποκλείουν τις Οργανώσεις καταναλωτών από την συμμετοχή τους  σε όργανα του Δημοσίου φορέα ,έχουν σταματήσει την επιχορήγηση άρα και την ουσιαστική λειτουργία τους αφού ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα της καταβολής και της ελάχιστης συμμετοχής.
Η μεθόδευση της κυβέρνησης για διάλυση του καταναλωτικού κινήματος έχει σκοπό και στόχο .
Σκάσε και μη μιλάς
Εγώ αποφασίζω για σένα χωρίς ΕΣΕΝΑ.
Όμως οι αγώνες θα συνεχιστούν με τους πολίτες και με όσους  πολιτικούς  θέλουν.