Απάντηση ΙΝΚΑ



Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανασυνθέτουν το ήπαρ...



Ανασυνθέτουν το ήπαρ με κύτταρα από λιποαναρρόφηση

 [Σχόλιο: Τα συμφέροντα γύρω από τις μεταμοσχεύσεις (παράνομα και «νόμιμα») θα αφήσουν άραγε την επιστήμη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, να αναπτυχθεί και να ευεργετήσει τους ασθενείς ;]

Πηγή:24/10/2013 onmed.gr

Ηπατικά κύτταρα από κύτταρα λίπους, που προέρχονταν από ασθενείς οι οποίοι είχαν κάνει λιποαναρρόφηση, κατάφεραν να αναπτύξουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

 Τα πρώτα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, με κύτταρα λίπους που προέρχονταν από ανθρώπους. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επιστήμονες, τα νέα ηπατικά κύτταρα που προέκυψαν, δεν παρουσίαζαν ενδείξεις καρκινογένεσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ανάπτυξη των νέων κυττάρων είναι μόλις εννέα ημέρες, αρκετός, σύμφωνα με τους ερευνητές, για την αποκατάσταση του ήπατος που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη από οξεία δηλητηρίαση, περίπτωση κατά την οποία δεν δίνεται λύση ούτε με μεταμόσχευση!

«Πιστεύουμε ότι η μέθοδος αυτή θα αρχίσει να εφαρμόζεται στον άνθρωπο και μάλιστα χωρίς τη χρήση ανοσοκατασταλτικών, ακριβώς επειδή ο νέος ιστός του ήπατος θα αναπτύσσεται από τα κύτταρα του ίδιου του ασθενή», ανέφερε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism» ο καθηγητής Αναισθησιολογίας και βασικός συντάκτης της έκθεσης, δρ Gary Peltz.


Η νέα μέθοδος είναι ασφαλέστερη συγκριτικά με τις προηγούμενες, που βασίζονταν στην παραγωγή ηπατικών κυττάρων από εμβρυικά βλαστικά κύτταρα ή επαγόμενα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS), καθώς αυτά είναι δυνατόν να ενισχύουν τον σχηματισμό όγκων. Παρόμοια μέθοδο είχαν αναπτύξει και το 2006 Ιάπωνες επιστήμονες, ωστόσο ο χρόνος που απαιτούνταν για τη διαδικασία σχηματισμού κυττάρων -30 ημέρες- ήταν απαγορευτικός, όταν η κατάσταση του ασθενούς είναι σοβαρή, ενώ δεν παρείχε και επαρκή ποσότητα κυττάρων για την πλήρη ανασύνθεση του ήπατος.