Απάντηση ΙΝΚΑ



Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ

ΙΝΚΑ-ΔΤ 468 02.09.2013
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ

Το ΙΝΚΑ δέχεται από τους Πειραιώτες μέλη μας, αθρόα τηλεφωνήματα που εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την κατεδάφιση της λυόμενης κατασκευής του Ιστορικού Πειραϊκού Συλλόγου ‘‘Τερψιχόρη’’ που δηλώνει ότι είναι νόμιμη. Ζητούν την αποκατάσταση της Αλήθειας και δηλώνουν ότι οι Πειραιώτες πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:
1ον ) Το κτίσμα ως νόμιμο, μετά από την σχετική απόφαση – έγκριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής (Αγραπίδη από 24/3/2004) για την διατήρησή του, πρέπει πρώτα να κριθεί παράνομο και μετά να κατεδαφιστεί.
2ον ) Βέβαια η Πολεοδομία αγνοώντας την προαναφερόμενη απόφαση (γιατί άραγε ;) το  χαρακτήρισε μετέπειτα αυθαίρετο, και κατά της απόφασης της Πολεοδομίας ασκήθηκε αρμόδια ένσταση  που δεν συζητήθηκε ακόμα.
3ονΠριν την συζήτηση της ένστασης και σε χρόνο ρεκόρ από την προειδοποίηση (πριν περάσουν 24 ώρες !) οι μπουλντόζες του Δήμου κατεδάφισαν την κατασκευή ενώ υπήρχαν μέσα και περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου και των μελών.
4ον ) Τα αναφερόμενα για «περιθωριοποίηση» προσβάλουν τα μέλη του Συλλόγου Τερψιχόρη αλλά και τα μέλη του ΙΝΚΑ που συμμετέχουν στις δραστηριότητες  της Τερψιχόρης. Τα μέλη του συλλόγου είναι όλοι τους εργαζόμενοι πολίτες, που καταθέτουν την Φορολογική τους Δήλωση και συμμετέχουν στο Σύλλογο με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Οι περιθωριακοί κινούνται στα κυκλώματα της  «Νύχτας», και όχι στους συλλόγους.
5ον ) Ο Σύλλογος Τερψιχόρη (όπως η απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής όριζε) πραγματικά μεριμνούσε για την καθαριότητα και είχε δημιουργήσει ένα χώρο που ο κάθε Πειραιώτης μπορούσε να περπατήσει και να ψυχαγωγηθεί με την οικογένειά του χωρίς να πληρώσει τίποτα σε κανέναν (να το θυμούμαστε αυτό. 
Το ΙΝΚΑ θα είχε να συστήσει σε κάποια μελλοντική δημοτική αρχή κάπου… Να ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΗΣ:
·       Στους εργολάβους.
·       Στις  ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ που βάζουν ακόμα δίπλα  στα σχολεία και τις εκκλησιές.
·       ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, που καταπατούν  και εμπορευματοποιούν τους ελευθέρους χώρους της πόλης- [Σε λίγο θα πληρώνουμε για  να περπατάμε στα πεζοδρόμια που έμειναν].
·       Στα ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΝΥΧΤΑΣ»

ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.


Και τέλος να ΄χει και την απαραίτητη αξιοπιστία, να σέβεται στοιχειωδώς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (π.χ. λέμε τώρα, «το τραμ θα περάσει πάνω από το σώμα  μου»…) και μετά να υπογράφει Δημοτικά ?? Μνημόνια.