Απάντηση ΙΝΚΑ



Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΙΝΚΑ-ΔΤ 410/21.03.2013
 

Το ΙΝΚΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Κυπριακό Λαό που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματά του.

Ο Κυπριακός Λαός (δηλαδή το σύνολο των Πολιτών-Καταναλωτών της Κύπρου), ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει αυτός ο αγώνας, μας δίδαξε πως:

Είναι δικαίωμα και υποχρέωση των λαών να μην υποκύπτουν σε εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή θα κάνεις ακριβώς ό,τι ακριβώς σου επιβάλλω (χαράτσια, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, φακέλωμα κτλ) ή το χάος…». Ο Κυπριακός Λαός έκανε χρήση του βασικού Δικαιώματος της Επιλογής, που είναι καταχωρημένο ως βασικό Κεκτημένο του Καταναλωτικού Κινήματος και αφορά τόσο σε άτομα όσο και σε κοινωνικές ομάδες. Αυτός ο αγώνας του Κυπριακού Λαού (μαζί με τους αντίστοιχους αγώνες άλλων λαών) αποτελούν  φωτεινά παραδείγματα για κάθε αγώνα που θα ακολουθήσει εναντίον του Νέου Ολοκληρωτισμού, που προσπαθεί να επιβληθεί  με πρόσχημα την «κρίση», το «χρέος» και τα «ελλείμματα»…

Αποτελεί αυτός ο αγώνας την καλύτερη απάντηση σε κάποιες «λευκές περιστερές» που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν ολόκληρους λαούς (τον Ελληνικό, τον Κυπριακό,  τον Ισπανικό, τον Ιταλικό, τον Πορτογαλικό, τον Ιρλανδικό, τον Ισλανδικό…). Όλοι αυτοί ας θυμηθούν την ατομική και τη συλλογική τους ιστορία.

Τέλος, με λύπη μας παρατηρούμε ακόμα και σήμερα, κάποιους να συκοφαντούν τους δύο λαούς -τον Κυπριακό και τον Ελληνικό- και να προβλέπουν χαιρέκακα ότι ο αγώνας του Κυπριακού Λαού  δεν θα ευοδωθεί.

Μια απλή επιστολή ή ένα φαξ στην Κυπριακή Πρεσβεία νομίζουμε πως είναι μια καλή πράξη συμπαράστασης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Συνεργασία του Ελληνικού 
και του Κυπριακού Λαού