Απάντηση ΙΝΚΑ



Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Διαρροή από το «ελληνικό κράτος» Προσωπικών Δεδομένων Ελλήνων Πολιτών



Διαρροή από το «ελληνικό κράτος»  Προσωπικών Δεδομένων 
 Ελλήνων Πολιτών
Το ΙΝΚΑ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει!

Έρευνες για τη διαρροή της πηγής

και τον πληροφοριοδότηπου φέρεται να είναι στέλεχος του υπ. Οικονομικών

newsbeast.gr, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012,
Τον άνθρωπο που υποστηρίζει ότι του έδωσε να επεξεργαστεί το σκληρό δίσκο με τα προσωπικά φορολογικά δεδομένα εννέα εκατομμυρίων πολίτη φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο 35χρονος συλληφθείς. Από την πλευρά τους πάντως αστυνομικοί αναφέρουν ότι το πρόσωπο που κατείχε το εν λόγω αρχείο, το οποίο του έδωσε να επεξεργαστεί, χωρίς όμως, όπως ισχυρίζεται ο 35χρονος να το έχει δει, είναι ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών[…].

Εφοριακός εκβίαζε δικηγόρο απειλώνταςνα δημοσιεύσει τα προσωπικά του στοιχεία

inews.gr 2012-11-22
[...]υπάλλήλος, 26χρόνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, απειλούσε και εκβίαζε 44χρονο δικηγόρο, έχοντας αναρτήσει σε ενημερωτικό ιστολόγιο τα φορολογικά του στοιχεία.
Ο υπάλλήλος της Δ.Ο.Υ κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν 44χρονος δικηγόρος κατήγγειλε την 20-11-2012 ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία.
[...]

Από την διενεργηθείσα προανάκριση-έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.