Απάντηση ΙΝΚΑ



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Επτά (7) συμβουλές Για την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής



Επτά (7) συμβουλές
Για την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής

ΙΝΚΑ - ΔΤ  30.12.11



Το ΙΝΚΑ επ’ ευκαιρία του νέου Χρόνου επειδή συμμερίζεται την ανησυχία του κόσμου αλλά και τον προβληματισμό του για το πώς αυξάνουν οι διάφορες θανατηφόρες νόσοι (καρκίνος, καρδιαγγειακά, αλτσχάιμερ κτλ ) έχει να παρατηρήσει - έπειτα από συνεργασία που είχε με ανεξάρτητους από συμφέροντα επιστήμονες:
Οπωσδήποτε η όξυνση των νόσων συναρτάται από τον τρόπο ζωής που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς η αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί οπωσδήποτε να λειτουργήσει προληπτικά, και στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπευτικά, με την φαρμακευτική αγωγή όπου είναι απολύτως αναγκαία.
Όπως, για παράδειγμα, έχει πια γίνει γενικά αποδεκτή η ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής για τα καρδιαγγειακά (με δίαιτα, άσκηση κτλ).
Το ΙΝΚΑ (συνιστά τους για την πρόληψη των νόσων, την θεραπεία και την γενικότερη βελτίωση της Υγείας και της Ποιότητας Ζωής :
1.Βελτίωση της διατροφής (τέλος στις σκουπιδοτροφές, και στις ραφιναρισμένες όπως προϊόντα άσπρου αλευριού και άσπρης ζάχαρης). Γνήσια Μεσογειακή Διατροφή (με ήπιο μαγείρεμα) με βάση τα πράσινα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια το ψωμί ολικής άλεσης, τα πλήρη δημητριακά τους ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς και λίγο ψάρι.
2.’Αμεση διακοπή του καπνίσματος και περιορισμός των διεγερτικών (τσάι, καφές) και του αλκοόλ.
3. Δραστικός περιορισμός των ζωικών. Από τα 21 (είκοσι ένα) γεύματα της βδομάδας, το πολύ 3 (τρία) να έχουν το οποιοδήποτε ζωικό (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γάλα και διάφορά γαλακτοκομικά).
4. Ήπια σωματική άσκηση 5 (πέντε) φορές τη βδομάδα – έστω μισή ώρα περπάτημα, πεντάλεπτη έκθεση στο ήλιο και επαρκής ύπνος.
5. Περιορισμός της τηλεθέασης, τηλεόραση με ανοικτό το φως με συχνά διαλλείματα και όχι περισσότερο από 2 (δύο) συνεχόμενες ώρες. Δραστικός περιορισμός στο κινητό-κυρίως για παιδιά κάτω των 18 (δεκαοκτώ)
6. Πνευματικά παιχνίδια (σταυρόλεξο, σκάκι, Sudoku κτλ)
7.Προσπάθεια, κατά το δυνατόν, για καθαρό περιβάλλον, για καλή ψυχική κατάσταση, χαλάρωση, σωστές (μη ανταγωνιστικές) ανθρώπινες σχέσεις και κοινωνική δραστηριότητα.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επιλέγω καταναλώνω Ελληνικά


Επιλέγω καταναλώνω Ελληνικά
Επιλέγω Ελληνικό τρόπο ζωής και Ελληνική ποιότητα.

Σε μια άσχημη για την Ελλάδα και τους Έλληνες συγκυρία οφείλουμε να επιβιώσουμε βιολογικά, οικονομικά και ηθικά.
Τα είκοσι προηγούμενα χρόνια η πολιτεία δεν στήριξε την Ελληνική Παραγωγική Επιχείρηση με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί, να μετακομίσει, να εξαγοραστεί ή και να κλείσει και μάλιστα σε τομείς που παλαιότερα είχαμε το πλεονέκτημα
Η αθρόα εισαγωγή προϊόντων που ακολούθησε δημιούργησε οικονομικό προβλήματα και ανεργία, όμως δημιούργησε και ένα μείζον πρόβλημα αυτοσεβασμού στον Έλληνα.
Ο Έλληνας που απομακρύνθηκε από την παραγωγή χαρακτηρίστηκε σαν τεμπέλης, στο χωριό «ο αγρότης που πίνει ούζα από το πρωί» και στην πάλη «ο κοπρίτης που επιδιώκει πάση θυσία να βολευτεί στο Δημόσιο». Παράλληλα ο καταναλωτής χαρακτηρίστηκε σαν ο ξενομανής και επιδειξιομανής που καταναλώνει αυτά που δεν παράγει.
Εννοείται ότι οι ευθύνες υπάρχουν, τόσο από τον Έλληνα Παραγωγό όσο και από τον καταναλωτή για τον εφησυχασμό που επικράτησε. Όμως σε καμία περίπτωση ούτε ο Έλληνας Παραγωγικός Επιχειρηματίας ούτε ο Έλληνας Καταναλωτής σχεδίασαν τον μαρασμό της Παραγωγικής Επιχείρησης και την εισβολή των εισαγομένων (πολλά από τα οποία είναι οπό κάθε άποψη σκουπίδια). Το σχέδιο εκπονήθηκε από αλλού.
Είναι αυτονόητο ότι εφόσον Επιλέγουμε και Καταναλώνουμε Ελληνικά μειώνουμε την ανεργία και βελτιώνουμε πολλά οικονομικά μεγέθη – όσον είναι δυνατόν να γίνει στην σημερινή συγκυρία. Όμως τα κέρδη είναι και μεγαλύτερα και μακροπρόθεσμα καταναλώνοντας ότι παράγουμε :
  • Βελτιώνουμε την εθνική και κοινωνική μας αλληλεγγύη.
  • Μειώνουμε την υπερκατανάλωση και επιλέγουμε το Ελληνικό «Ευ ζην» και όχι το «Life Style», που μας έχουν επιβάλλει για να πουλήσουν.
  • Αποφεύγουμε το προϊόντα Β΄ και Γ΄ διαλογής που σπρώχνουν στη χώρα μας, βελτιώνουμε την υγεία μας.
  • Βελτιώνουμε τα ήδη παραγόμενα ελληνικά προϊόντα, τα περισσότερο, τα περισσότερα είναι ήδη από λίαν καλά έως άριστα. Αυξάνουμε την αυτοεκτίμησή μας.
Μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα εκείνων που δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα από τα εισαγόμενα.
Επιλέγουμε καταναλώνουμε Ελληνικά
Επιλέγουμε Ελληνικό τρόπο ζωής
και Ελληνική ποιότητα.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ Ασφαλιστικά μέτρα...


ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ

Ασφαλιστικά μέτρα Απαγόρευσης διακοπής ΔΕΗ – ΧΑΡΑΤΣΙ   
ΔΤ/02.12.2011 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ζητήσαμε προσωρινή διαταγή απαγόρευσης στο ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ.
Συζητήθηκε σήμερα 30.11.11 ώρα 1,30 στο γραφείο του Δικαστή Ασφαλιστικών μέτρων η Αίτησή της Ομοσπονδίας ΙΝΚΑ 3 πρωτοβάθμιων σωματείων της και της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας (Μ. Τσιφάκης), κατατέθηκε ο ογκώδης φάκελος τεκμηρίωσης του Δικαιώματος που ζητούμε την προφύλαξή του μέχρι την συζήτηση της τακτικής τον Μάιο 2012 και η δικαστής επιφυλάχτηκε να δώσει την απόφασή της αύριο το πρωί Πέμπτη 01.12.11.
Το σημαντικό είναι πως από τους συνηγόρους του ΙΝΚΑ κλπ. προβλήθηκε το επί πλέον στοιχείο ακυρότητας στην πρακτική της ΔΕΗ και του Υπουργού, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ ούτε της Γενικής Συνελεύσεώς της, για μονομερή μεταβολή των όρων των συμβάσεων της με τους καταναλωτές, που έτσι και αλλιώς βέβαια θα ήταν άκυρη ως μονομερής.
Δηλώσαμε στην κα πρόεδρο που φάνηκε πολύ έμπειρη, πως ζητήσαμε της δική της κρίση γιατί το ΣτΕ, αρνείται να εκδώσει αποφάσεις για την πλειάδα των προσφυγών κατά αυθαιρέτων πράξεων της Κυβερνητικής διοίκησης, όπως και της πάλι δικής μας για τα λεγόμενα τέλη κυκλοφορίας ουσία και πράγματι φόρο που εκκρεμεί 2 χρόνια.
Η πρόεδρος της Διαδικασίας Αίτησης Προσωρινής Διαταγής επί της Αίτησης Ασφαλιστικών μέτρων κα ΜΑΡΙΑ ΤΑΤΣΕΛΟΥ, σημείωσε: απορρίπτεται 01.12.11 υπογραφή.
Επισημαίνουμε πως η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τον Μάιο του 2012 έτσι ώστε να και επειδή θα, μπορεί να προκληθεί η βλάβη, να είναι αποτελεσματική η απειλή, που εμείς ζητήσαμε την αναστολή της μέχρι την εκδίκαση της τακτικής τον Μάιο του 2012.
          Ο κοινός παρονομαστής των καταγγελιών και παραπόνων των Ελλήνων Πολιτών – Καταναλωτών, είναι πως:
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ που τους ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».
Πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για τον εξαιρετικά μεγάλο κόπο που κατέβαλλε για την ορθότητα της διατύπωσης και την τεκμηρίωση των δικογράφων τον Δικηγόρο μας κο Ιωάννη Μυταλούλη   ΠΑΡ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ 3ης Σεπτεμβρίου  αριθμός 54  3ος όροφος γραφείο 1  ΤΚ 10433 [...] που συνέταξε και δίκασε στο ΣτΕ και την Αίτηση Ακύρωσης των λεγομένων τελών κυκλοφορίας προ 2ετίας, […]
Σημειώνουμε, ότι, η αυθαίρετη καισαρική και αυτοκρατορική κατακρεούργηση θεσμών συμβάσεων και δικαιωμάτων, ελέω δήθεν Εθνικού Οικονομικού προβλήματος, ξεπερνά κάθε σύγκριση με ομαδικές σφαγές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Τονίζουμε ότι, το δήθεν Εθνικό Οικονομικό πρόβλημα, δεν ανεφύη εν μια νυκτί, ούτε προειδοποίηση την οποία να παραβήκαν οι πολίτες υπήρξε, ώστε να μπορεί να μας τιμωρήσει – Χαρατσώσει επακόλουθα η Εκλεγμένη διά της ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ διοίκηση της χώρας.
Αυτό είναι απλή λογική και απαράβλεπτη νομική συνάρτηση, που ο Υπουργός καθηγητής νομικής Βενιζέλος παρότι την διδάσκει, αμελεί να τηρήσει τα διδασκόμενά του προς τους μαθητές του. Αναπάντητο είναι το γιατί αναγορεύονται, μετά την εκλογή τους σε ανεύθυνους αυτοκράτορες, οι εκλεγμένοι μας που κάνουν πως δεν ξέρουν λογιστικά χώρας, όταν συνάπτονται οι δανειστικές συμβάσεις με διεθνείς τοκογλύφους για τις ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ στους εκπροσώπους των συμβαλλομένων. Άραγε  για τα λεφτά το κάνουν όλοι, όπως λένε στα καφενεία. Μάλλον πως αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν και πως λειτουργού τα ελληνικά κόμματα τα τελευταία 10  – 15 χρόνια.