Απάντηση ΙΝΚΑ



Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επιλέγω καταναλώνω Ελληνικά


Επιλέγω καταναλώνω Ελληνικά
Επιλέγω Ελληνικό τρόπο ζωής και Ελληνική ποιότητα.

Σε μια άσχημη για την Ελλάδα και τους Έλληνες συγκυρία οφείλουμε να επιβιώσουμε βιολογικά, οικονομικά και ηθικά.
Τα είκοσι προηγούμενα χρόνια η πολιτεία δεν στήριξε την Ελληνική Παραγωγική Επιχείρηση με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί, να μετακομίσει, να εξαγοραστεί ή και να κλείσει και μάλιστα σε τομείς που παλαιότερα είχαμε το πλεονέκτημα
Η αθρόα εισαγωγή προϊόντων που ακολούθησε δημιούργησε οικονομικό προβλήματα και ανεργία, όμως δημιούργησε και ένα μείζον πρόβλημα αυτοσεβασμού στον Έλληνα.
Ο Έλληνας που απομακρύνθηκε από την παραγωγή χαρακτηρίστηκε σαν τεμπέλης, στο χωριό «ο αγρότης που πίνει ούζα από το πρωί» και στην πάλη «ο κοπρίτης που επιδιώκει πάση θυσία να βολευτεί στο Δημόσιο». Παράλληλα ο καταναλωτής χαρακτηρίστηκε σαν ο ξενομανής και επιδειξιομανής που καταναλώνει αυτά που δεν παράγει.
Εννοείται ότι οι ευθύνες υπάρχουν, τόσο από τον Έλληνα Παραγωγό όσο και από τον καταναλωτή για τον εφησυχασμό που επικράτησε. Όμως σε καμία περίπτωση ούτε ο Έλληνας Παραγωγικός Επιχειρηματίας ούτε ο Έλληνας Καταναλωτής σχεδίασαν τον μαρασμό της Παραγωγικής Επιχείρησης και την εισβολή των εισαγομένων (πολλά από τα οποία είναι οπό κάθε άποψη σκουπίδια). Το σχέδιο εκπονήθηκε από αλλού.
Είναι αυτονόητο ότι εφόσον Επιλέγουμε και Καταναλώνουμε Ελληνικά μειώνουμε την ανεργία και βελτιώνουμε πολλά οικονομικά μεγέθη – όσον είναι δυνατόν να γίνει στην σημερινή συγκυρία. Όμως τα κέρδη είναι και μεγαλύτερα και μακροπρόθεσμα καταναλώνοντας ότι παράγουμε :
  • Βελτιώνουμε την εθνική και κοινωνική μας αλληλεγγύη.
  • Μειώνουμε την υπερκατανάλωση και επιλέγουμε το Ελληνικό «Ευ ζην» και όχι το «Life Style», που μας έχουν επιβάλλει για να πουλήσουν.
  • Αποφεύγουμε το προϊόντα Β΄ και Γ΄ διαλογής που σπρώχνουν στη χώρα μας, βελτιώνουμε την υγεία μας.
  • Βελτιώνουμε τα ήδη παραγόμενα ελληνικά προϊόντα, τα περισσότερο, τα περισσότερα είναι ήδη από λίαν καλά έως άριστα. Αυξάνουμε την αυτοεκτίμησή μας.
Μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα εκείνων που δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα από τα εισαγόμενα.
Επιλέγουμε καταναλώνουμε Ελληνικά
Επιλέγουμε Ελληνικό τρόπο ζωής
και Ελληνική ποιότητα.