Απάντηση ΙΝΚΑ



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΙΝΚΑ για τα «οικολογικά» τέλη...


 
Το ΙΝΚΑ για τα «οικολογικά» τέλη, «πράσινο δακτύλιο» κ.λ.π.
ΔΤ  28-9-09


Το ΙΝΚΑ δηλώνει την πιο κατηγορηματική  αντίθεσή του στο να χρησιμοποιείται η Οικολογία ως πρόσχημα για νέα φοροεισπρακτικά μέτρα    εις βάρος των καταναλωτών. Έτσι :

1.Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό ο καταναλωτής να φορολογείται προσθέτως  για επιλογή που είχε κάνει στο παρελθόν. Επιπλέον αποτελεί κοινωνική αναλγησία να υπερφορολογούνται πολίτες, που κατά τεκμήριο, βρίσκονται σε οικονομική στενότητα –όπως οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκονήτων.
2. Η καλή συντήρηση ενός αυτοκινήτου και ο έλεγχος μέσα από ΚΤΕΟ, κάρτας καυσαερίων κ.λπ., είναι ο ουσιωδέστερος παράγοντας για την οικολογική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και όχι η παλαιότητά του. Το πρώτο αίτημα του Οικολογικού Κινήματος από την δεκαετία του 1980 ήταν τα μακρόβια προϊόντα – ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα .
     3.Αν εφαρμοστεί ο «πράσινος δακτύλιος»  οι ρύποι από  τα υποτιθέμενα ρυπογόνα αυτοκίνητα που θα  βρίσκονται στην περιφέρεια του δακτυλίου  δεν θα  μπαίνουν  στο δακτύλιο;
    4.Εφόσον η αρχαιότητα του αυτοκινήτου καθορίζεται ως ουσιαστικός παράγων, τότε προς τι το όλο κύκλωμα των ΚΤΕΟ και της κάρτας των καυσαερίων    που  βαρύνει τους καταναλωτές;  Τότε  θα πρέπει όλοι αυτοί οι έλεγχοι και  ΚΤΕΟ, να καταργηθούν.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Η1Ν1...


ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Η1Ν1
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ
                                                                                                                                      Δ.Τ.21-9-09

Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ έχει δεχθεί, μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου καταγγελιών, την ανησυχία των πολιτών – καταναλωτών, με την περιβόητη γρίπη των χοίρων του νέα γρίππη Η1Ν1, και το σχετικό με αυτήν εμβόλιο.
Το ΙΝΚΑ, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές απόψεις και καταχωρήσεις, και τα υφιστάμενα γεγονότα, θέτει υπόψη των πολιτών – καταναλωτών ότι, τόσο από τον τύπο, όσο και από το διαδίκτυο προκύπτει ότι:
Οι πρώτες χιλιάδες εμβόλια κατά της νέας γρίπης (των χοίρων), παραλήφθηκαν και στην χώρα μας, χωρίς να έχει εκδοθεί η απαραίτητη έγκριση από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Το σημαντικό ερώτημα όλων μας είναι:
Από πού αντλείται η βεβαιότητα της εκ των υστέρων έγκρισης από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και παράγεται τέτοιος μεγάλος αριθμός εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά κυρίως δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς και Ο Δρ. Wolfgang Wodarg, πολιτικός και ειδικός στις πνευμονικές παθήσεις την Υγιεινή και την περιβαλλοντική Ιατρική και Πρόεδρος της Επιτροπής υγείας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε τους φόβους του για ένα εμβόλιο κατά της εν λόγω γρίπης επειδή «το θρεπτικό Διάλυμά του αποτελείται και από καρκινικά κύτταρα από τα ζώα» και πρόσθεσε «η γρίπη των χοίρων δεν είναι πολύ διαφορετική από τη συνήθη γρίπη. Αντίθετα, αν δει κανείς τον αριθμό των υποθέσεων δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με μια κανονική εστία γρίπης». Τέλος περιέγραψε τον καλλιεργούμενο φόβο σαν «ενορχήστρωση». Οι πλήρεις δηλώσεις του βρίσκονται σε πολλές διευθύνσεις του διαδικτύου.

Το ΙΝΚΑ συνιστά στους πολίτες-καταναλωτές να λάβουν την οποιοδήποτε απόφαση για αυτούς και τα παιδιά τους ψύχραιμα και όχι κάτω από το κράτος του πανικού και για το να γίνουν πειραματόζωα με εμβόλια αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου. Παράλληλα (και αυτό ανεξάρτητα από τη γρίπη των χοίρων) να φροντίζουν  την καθαριότητα, την διατροφή τους (να είναι μεσογειακή, υγιεινή και πλήρης) και να κόψουν το κάπνισμα - έτσι τονώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να αντιμετωπίζει τις απειλές κατά της υγείας.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ
θα εμβολιαστεί μόνο Όποιος το ζητήσει

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ, ΠΤΗΝΩΝ…


ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ, ΠΤΗΝΩΝ… 

ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ

                                                                                                    Δ.Τ.  8-9-09
             Ο καθένας πολίτης-καταναλωτής μπορεί να έχει άποψη για τη γρίπη των χοίρων, των πτηνών κ.λπ.
Ο καθένας μπορεί να έχει ακούσει, ή όχι, τις δηλώσεις του κυρίου Κρεμαστινού και του Καθηγητή Καραγιαννόπουλου για τη γρίπη.
            Ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει τι αποτελεί φόβο πανδημίας: Τα καρδιαγγειακά, οι ανακοπές, ο καρκίνος που γίνεται επιθετικός  ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες, η φυματίωση που επανεμφανίζεται απειλητικά - ή κάτι άλλο.
     Ο καθένας μπορεί να έχει άποψη ή όχι για την Εμπορευματοποίηση της Υγείας.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,
 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
       Υποχρεωτικός εμβολιασμός, και μάλιστα με εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου για να είναι γνωστές  οι παρενέργειες, δεν θα γίνει δεκτός.
Όπως δεν θα γίνει δεκτή για την  αποφυγή του  εμβολιασμού και η τυχόν απαίτηση οποιασδήποτε δήλωσης και  μάλιστα για  «θρησκευτικούς λόγους», γιατί αντιβαίνει στα προσωπικά δεδομένα.

ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ 

ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ.-

Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα !
ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ !