Απάντηση ΙΝΚΑ



Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Η1Ν1...


ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ Η1Ν1
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ
                                                                                                                                      Δ.Τ.21-9-09

Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ έχει δεχθεί, μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου καταγγελιών, την ανησυχία των πολιτών – καταναλωτών, με την περιβόητη γρίπη των χοίρων του νέα γρίππη Η1Ν1, και το σχετικό με αυτήν εμβόλιο.
Το ΙΝΚΑ, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές απόψεις και καταχωρήσεις, και τα υφιστάμενα γεγονότα, θέτει υπόψη των πολιτών – καταναλωτών ότι, τόσο από τον τύπο, όσο και από το διαδίκτυο προκύπτει ότι:
Οι πρώτες χιλιάδες εμβόλια κατά της νέας γρίπης (των χοίρων), παραλήφθηκαν και στην χώρα μας, χωρίς να έχει εκδοθεί η απαραίτητη έγκριση από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Το σημαντικό ερώτημα όλων μας είναι:
Από πού αντλείται η βεβαιότητα της εκ των υστέρων έγκρισης από τον αρμόδιο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και παράγεται τέτοιος μεγάλος αριθμός εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες αλλά κυρίως δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς και Ο Δρ. Wolfgang Wodarg, πολιτικός και ειδικός στις πνευμονικές παθήσεις την Υγιεινή και την περιβαλλοντική Ιατρική και Πρόεδρος της Επιτροπής υγείας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε τους φόβους του για ένα εμβόλιο κατά της εν λόγω γρίπης επειδή «το θρεπτικό Διάλυμά του αποτελείται και από καρκινικά κύτταρα από τα ζώα» και πρόσθεσε «η γρίπη των χοίρων δεν είναι πολύ διαφορετική από τη συνήθη γρίπη. Αντίθετα, αν δει κανείς τον αριθμό των υποθέσεων δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με μια κανονική εστία γρίπης». Τέλος περιέγραψε τον καλλιεργούμενο φόβο σαν «ενορχήστρωση». Οι πλήρεις δηλώσεις του βρίσκονται σε πολλές διευθύνσεις του διαδικτύου.

Το ΙΝΚΑ συνιστά στους πολίτες-καταναλωτές να λάβουν την οποιοδήποτε απόφαση για αυτούς και τα παιδιά τους ψύχραιμα και όχι κάτω από το κράτος του πανικού και για το να γίνουν πειραματόζωα με εμβόλια αδοκίμαστα σε βάθος χρόνου. Παράλληλα (και αυτό ανεξάρτητα από τη γρίπη των χοίρων) να φροντίζουν  την καθαριότητα, την διατροφή τους (να είναι μεσογειακή, υγιεινή και πλήρης) και να κόψουν το κάπνισμα - έτσι τονώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να αντιμετωπίζει τις απειλές κατά της υγείας.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ
θα εμβολιαστεί μόνο Όποιος το ζητήσει